Blog

3 érv a használt laptop vásárlás mellett

2023.11.17 10:41
3 érv a használt laptop vásárlás mellett

Amikor a laptopvásárlásra gondolsz, érdemes fontolóra venni a használt laptop vásárlás lehetőségét. Első hallásra talán összerezzensz a gondolattól, hogy a mindennapoknak ezt a fontos eszközét másodkézből szerzed meg, de nyugi! Ennek az alternatívának számos előnye van. Ezt támasztja alá az is, hogy a használt laptopok értékesítése az új laptopok értékesítésével szemben az elmúlt években növekvő tendenciát mutat. A 2023-ban a használt laptopok értékesítése a világon várhatóan eléri a 350 milliárd dollárt, ami 10%-os növekedést jelent 2022-hez képest. Az új laptopok értékesítése ugyanakkor várhatóan csak 5%-kal nő.

Használt laptop eladások a világban. Forrás: Google Bard, AI

Forrás: Ai, Google Bard

Miért lehet legalább olyan jó a használt laptop, mint az új?

 

  1. A használt laptop vásárlása kiváló ár-érték arányt jelent

A felújított laptop vásárlásakor lényeges, hogy megtaláld az egyensúlyt az ár és a gép teljesítménye, állapota és funkcionalitása között. Nyilvánvalóan fontos tényező, hogy az ára összhangban legyen a laptop állapotával és képességeivel. Amennyiben a használt laptop megfelel az igényeidnek, és kedvező áron jutottál hozzá, nyert ügyed van: a pénzed, jó helyre került. Persze, mindenképpen mérlegeld, hogy mire szeretnéd használni a laptopot. Munkára, tanulásra, játékra, szövegírásra, filmnézésre?

Ha munkára szeretnéd használni, fontos tisztában lenni annak jellegével. Tervezőprogramokat futtatnál rajta? Videóvágásnál renderelnél? Statisztikai programokkal dolgoznál? Prezentációkat szerkesztenél? Vagy zömmel „csak” szöveget írnál? Egyes funkcióhoz ugyanis gyengébb teljesítményű és olcsóbb használt laptop is elegendő, míg a komolyabb munkavégzéshez szigorúbb követelményeknek kell megfelelnie a gépednek.

  1. Ne rezelj be! A használt laptop megbízható! Figyelj a garanciára, mert van!

Ha már körvonalazódik, mire szeretnéd használni a laptopot, akkor is ott lehet benned a félelem, vajon, nem jársz-e rosszul? Ha először fontolgatod használt laptop vásárlását, jogosan merülnek fel kételyeid. Vajon nem kidobott pénz, ha megveszed az eszközt, de az rövid használat után felmondja a szolgálatot? Természetesen az, de mi nem hozunk ilyen helyzetbe. Prémiumkategóriás felújított laptop értékesítéssel foglalkozó cégként a laptopokat legalább 1 év garanciával kínáljuk, de ez az alapgarancia nálunk akár 2 évre is bővíthető. Természetesen már 1 év alatt is kiderülhet az, hogy a használt laptop vásárlása jó döntés volt-e vagy sem, hiszen napi használat mellett a legnagyobb hibák biztosan előjönnek, még akkor is, ha előzőleg nagyon komolyan leteszteltük a gépet. Ha ez mégis előfordulna, a garancia megvéd téged!

  1. Környezetbarát megoldás új helyett felújított laptopot venni!

Persze, laptopot szeretnél, és természetesen ennek a szükségletnek van prioritása. De érdemes végiggondolnod azt is, hogy az elektronikai eszközök gyártása, majd az elavult eszközök „kukázása” micsoda környezeti terhelést jelent. Az elhasznált akkumulátortól kezdve a nem lebomló és nem újrahasznosítható műanyag alkatrészekig, mind-mind szennyezi a környezet. A használt laptop vásárlása egyszerűen fenntarthatóbb, hiszen ezáltal csökken az elektronikai hulladék mennyisége. Magunk ellen beszélve mondhatjuk: a használt és az új laptop vásárlásának is kiváló alternatívája a laptopgyorsítás szolgáltatás, mely során néhány szuper trükkel a régi laptopból újat varázsolunk neked.

 

Tudtad? Minden eladott használt laptop szigorú teszten megy át!

Azok a használt felújított laptopok, amelyek megjelennek kínálatunkban, alapos és szigorú teszteken mennek át. Minden laptopot átvizsgálunk kívül-belül. Mechanikusan megtisztítjuk a hűtő ventilátorokat és portokat. Ha szükséges, mert belassult, új SSD merevlemezre cseréljük a régi SSD-t vagy a még régebbi hagyományos winchestert. Bővítjük a memóriát, ha kell, cseréljük az akkumulátort és még sorolhatnánk. Ha mindez nem volna elég meggyőző, a már említett 1 év alapgarancia is megóv téged attól, hogy rosszul járj. Hidd el, nekünk sincs félnivalónk, hiszen a felújított használt laptopok mindegyike prémiumkategóriás készülék. Ezeket a jellemzően fémvázas laptopokat gyártójuk nagy igénybevételre tervezte olyan cégeknek és nagyvállalatoknak, amelyek nem engedhetik meg magunknak azt a kockázatot, hogy egy laptop idő előtt vagy váratlanul tönkremenjen. Ez nem jelenti azt, hogy agyonhasznált gépekről van szó. Sőt! Ezek hosszú élettartamra tervezett prémiumkategóriás laptopok! Egy nagy cég, például egy bank a laptopparkját a belső informatikai, biztonsági protokoll miatt alig használtan leselejtezi már a gyártói garanciaidőn belül.

Óriási kínálat: Minden felhasználói igényre megtalálhatod a neked megfelelő „vasat”!

Ahogyan az új laptopok piacán, a használt laptopok között is rengeteg gyártó foglal helyet. A választék rendkívül széles. Valóban csak az igényeiden és szükségleteiden múlik, hogy megtaláld a neked megfelelő laptopot. A prémium felújított laptop lehet kicsi, lehet nagy, lehet régebbi, lehet újabb, lehet érintőképernyős vagy anélküli. Lehet benne integrált videókártya, de lehet dedikált is. Lehet erős, lehet gyengébb teljesítményű, ennek függvényében lehet olcsóbb, és lehet drágább. Megjegyezzük: egy drágább felújított laptop is lényegesen olcsóbb, mint akár egy kisebb tudású, kevesebb értéket kínáló vadonatúj laptop.

Összegzés:

Használt laptop vásárlása kiváló lehetőség, ha el tudod engedni a félelmeidet (ebben segít a garancia). Nyugodtan hátra dőlhetsz: jó és környezettudatos döntést hozol. Ha minőségi, megbízható, az újnál tudásban, minőségben jobb laptopot keresel költséghatékonyan, már csak ki kell választanod a megfelelőt. Válassz minőségi felújított prémium laptopot üzletünk vagy webáruházunk kínálatából. Mi itt a Gép-Házban itt Szombathelyen, nem fogunk lebeszélni arról sem, ha a régi laptopodat szeretnéd megmenteni. Hozd be gépedet, válaszd a laptopgyorsítás szolgáltatásunkat, és a régi jó laptopodnak szárnyakat adunk. Persze nem úgy, hogy kidobjuk az ablakon!

 

Kérdésed van? Keress minket!

Gép- Ház Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz

Élen járunk a laptopgyorsításban

Szombathely, Szt. László utca 6.

www.gep-haz.hu

info@gep-haz.hu

+36205144508