Blog

Belassult a laptopod? A megoldás a laptopgyorsítás.

2023.11.15 16:17
Belassult a laptopod? A megoldás a laptopgyorsítás.

Bár kézenfekvő megoldásnak tűnik rohanni új laptopot venni, csigavér! Néhány egyszerű módszerrel a legtöbb laptop gyorsítása megvalósítható. Persze, van, amikor ehhez radikálisabb eszközökhöz kell folyamodni, lényegében ez sem fogja komolyabban megterhelni a büdzsét!

Ma már a legtöbb embernek nélkülözhetetlen társa a laptopja. A sokoldalú masina munka- és szórakoztató eszköz is egyben, így elég fontos helyet foglal el a mindennapokban. Igaz, hogy kiemelt szerepét az okostelefonok jelentős részben átvették, de vannak helyzetek, amikor a laptop nélkülözhetetlen, főleg, ha munkáról, játékról, tanulásról, filmnézésről van szó.

Viszont néhány év után - karbantartás nélkül - még a legmasszívabb, legellenállóbb, hardveresen erős laptopok is eljutnak arra a pontra, amikor bosszantóan belassulnak, majd teljesen használhatatlanná válnak.

A GYÓGYMÓDOK - LAPTOPGYORSÍTÁS

Bár kézenfekvő megoldásnak tűnik rohanni újat venni, csigavér! Egy laptop teljesítménye időnként néhány egyszerű módszerrel javítható. Egyike ezeknek a rendszer- és szoftverfrissítések telepítése, amely általában optimalizálja a programok teljesítményét. Bizonyos esetekben a tárhelykapacitás felszabadítása és bővítése is segíthet. A vírusok és más „kártevők” is lassíthatják a gépet, szakszerű kiirtásuk, vagy az induló alkalmazások optimalizálása, lekapcsolása is javít a laptop teljesítményén. Amikor ezek a módszerek nem működnek, vagy csak átmeneti megoldást nyújtanak, szükséges a mechanikai beavatkozás.

AMIKOR ELŐKERÜL A SZIKE

Laptopgyorsítás hardveres beavatkozással

Ez „műtéti beavatkozással”, a laptop szétszerelésével jár, jelentheti a portok, ventilátorok tisztítását és a hardverfrissítést is. Utóbbinál a hagyományos merevelemezt érdemes a ma már olcsónak számító sokkal gyorsabb, hatékonyabb SSD merevlemezre cserélni, és olykor a laptop memóriáját is bővíteni szükséges. Az SSD sokkal jobb, mint a winchester, de évek alatt belassul, tehát ha ez van a gépedben, akkor azt is érdemes néhány évente cserélni, ezzel jelentősen gyorsul a laptopod. Ez ma már filléres mutatvány és egy teszttel transzparensen látható, hogy cserélendő-e.

Ezekkel a laptopgyorsítási módszerekkel a régi, már-már reménytelenül lassú laptopok is „táltos paripává” változhatnak néhány tízezer forint fejében.

Fontos azonban megjegyezni, hogy néhány egyszerű műveleten kívül, ne akarjuk házi módszerekkel felgyorsítani a laptopot, különösen, ha hardverfrissítésre is szükség van. Szakértelem híján egy laptop szétszerelése, tisztítása, alkatrészeinek cseréje végzetes kárt tud okozni.

NE DOBD KI A RÉGIT, NE VEGYÉL ÚJAT!

Válaszd a laptopgyorsítást vagy a felújítottat!

A mi dolgunk, hogy megállapítsuk, teszteljük, a laptop mi miatt lassú, és ennek megfelelően találjuk meg a gyógymódot. A laptop nagyon nagy valószínűséggel felgyorsítható, és ahelyett, hogy vagyonokat kellene költeni újra, még évekig jó szolgálatot tehet a mindennapokban.

Tehát az első lépés a laptopgyorsítás, melyben a szombathelyi Gép- Ház Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz élen jár.

Persze, ha a laptopvásárlás tűnik jó opciónak, az újak töredék áráért lehet felújított prémiumkategóriás, kiváló paraméterekkel és teljesítménnyel rendelkező laptopot vásárolni. Méghozzá 2 vagy 5 év garanciával! Akár a régi laptopdat is beszámítják.

 

Kérdésed van? Keress minket!

Gép- Ház Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz

Élen járunk a laptopgyorsításban

Szombathely, Szt. László utca 6.

www.gep-haz.hu

info@gep-haz.hu

+36205144508

 

laptop gyorsítás

laptopgyorsítás

laptop laptopszerviz

SSD

Gép- Ház

Szombathely

éríntőképernyős